The Body Shop Macedonia

ПРИДОБИВКИ ОД EDELWEISS
ЗА КОЖАТА

МАЛО ЦВЕЌЕ СПАКУВАНО СО АНТИОКСИДАНТНА МОЌ ДОВОЛНО СИЛНА ДА ПРЕЖИВЕЕ И ДА НАПРЕДУВА ВО ЕКСТРЕМНИ УСЛОВИ

Како и повеќето луѓе, веројатно сте слушнале само за EDELWEISS во врска со Звукот на музиката, нели? (Флешбек до фон Трапс за лекција како да се каже „ay-duhl-vise“…) Но, има нов вид на EDELWEISS за кој секој треба да знае, а ние ќе ги прелиеме тајните на моќното мало цвеќе што се наоѓа во нашата линија за нега на кожа Edelweiss.

Сакан од многумина, овој уникатен цвет стои цврсто на најтешките услови. Време е да ги прославиме неговите неверојатни придобивки за кожата.

ШТО Е EDELWEISS?

EDELWEISS е редок планински цвет кој расте во алпски средини. Се среќава само на многу големи надморски височини, помеѓу 1500 и 3000 m, каде што се спротивставува на екстремни еколошки услови, вклучувајќи силни ветрови, мраз и нестабилни температури. Со векови, овој мал цвет е широко користен во народната медицина и во алпската традиција, подарувањето на овој цвет на саканата личност е врвен израз на посветеност на таа личност.

ЗОШТО EDELWEISS Е ДОБАР ЗА КОЖАТА?

EDELWEISS произведува свој антиоксиданс, наречен леонтоподска киселина. Токму овој антиоксиданс му овозможува на цветот да се заштити од сите оние сурови еколошки агресори што ги споменавме, помагајќи му да преживее и да напредува на планината. Уште повеќе, нашиот нов екстракт од EDELWEISS е докажано дека е помоќен од добро познатите антиоксиданси на пазарот.1 Колку е тоа неверојатно?

Околу 80% од дневната штета низ која поминува нашата кожа е предизвикана од агресори на животната средина.** Под „агресори“ подразбираме работи како загадување, гасови и честички од прашина, кои не се ексклузивни само на отворено, туку и во нашите домови. Секојдневната изложеност на овие агресори може негативно да влијае на кожата на лицето, правејќи ја кожата да се чувствува сува, уморна и ослабена од вибрации. Па, како да ја заштитите вашата кожа од влијанието на овие агресори?

Тука влегува EDELWEISS . Се сеќавате како напредува против сите шанси на планината? Бидејќи ова мало цветче е мајстор за издржливост, го направивме суперѕвездената состојка во нашата колекција Edelweiss.

Нашата паметна рутина на EDELWEISS помага да се заштити кожата од загадување и помага да се отвори патот кон блескава, свежа кожа со здрав изглед. Ах, убави нешта.

ОТКРИЈТЕ ЈА НАШАТА КОЛЕКЦИЈА ЗА НЕГА НА КОЖА EDELWEISS

Врз основа на нашите легендарни формули Drops of Youth™, но сега уште подобри, збогатени со двојно поголема концентрација на Edelweiss. Запознајте го вашето тајно оружје за поцврста, помазна кожа.

КАКО ГО ОБЕЗБЕДУВАМЕ EDELWEISS?

Нашиот снабдувач, DSM, органски одгледува EDELWEISS на швајцарските Алпи веќе 20 години. На големи надморски височини, далеку од метежот и вревата, растенијата на EDELWEISS имаат корист од уникатната алпска средина – незагадениот воздух, надморската височина и нивното наводнување од чиста глечерска вода – додека не бидат подготвени за жетва, внимателно и одговорно. И кога сите овие елементи ќе се спојат, помага да се обезбеди висококвалитетно растение EDELWEISS, богато со леонтоподска киселина.

Други начини за купување...

Shopping Cart

Email me when in stock

We’d be happy to contact you as soon as this item is available. Simply enter your email address in the space below.